Müsteri Hizmetleri
0 532 769 15 12
Türkçe English

Palet İmalatı - Alım - Satım

Palet kullanımının yaygınlaşmasıyla beraber, palet imalatı ve palet alımı, palet satışı yapan işletmelerde sanayinin yoğun olduğu bölgelere kümelenmiş bulunmaktadır. Bunun en önemli sebebi lojistik maliyetlerinin düşük tutularak, etkin palet fiyatlarıyla, uzun vadeli müşterilere hizmet verebilmektir. Palet imalatında, palet fiyatını oluşturan en önemli maliyet kalemleri; hammadde ( kereste, tahta ), işçilik ve enerji fiyatlarıdır. Rant gideri de özellikle Gebze de, arazi m2, fiyatlarının yüksekliği sebebiyle oldukça yüksektir. İkinci el palet işiyle uğraşan işletmelerinde benzer maliyet kalemleri vardır. Sıfır palet imalatı veya ikinci el palet imalatı yapan firmaları tamamı benzer makine parklarını kullanırlar. Gebze nin konumu ve lojistik imkanlarının ( gerek limanlarının hammadde tedarikini kolaylaştırması, gerekse sanayi bölgelerine yakın olması ) üst düzeyde olması sebebiyle, Türkiye palet imalat sektörünün önemli merkezlerinin biridir.

Gebze nin palet imalatın da önde gelen bir merkez olmasının en önemli sebebi, hammadde ye olan yakınlığıdır. Her tür Tomruk, Kereste, Rusya, Ukrayna, gibi büyük kereste tedarikçilerinden gemi lerle yapabildiği, uygun navlunla kereste tedariği, Gebze bölgesinde sanayinin yoğunlaşması palet imalatında merkezi konuma yükselmelerini sağlamıştır. Hurda palet tedariği nin Gebze bölgesinde nispeten kolaylığı İkinci el palet imalatında Gebze nin daha da önlerde yer almasını sağlamıştır. Büyüklü ve küçüklü birçok firma ikinci el palet imalatı, alım ve satışını Gebze de yürütmektedir.

Fakat hurda palet fiyatlarındaki şişmiş fiyatlar ikinci el palet imalat sektörü tehdit etmektedir. Ayrıca palet ölçüleriyle yani sahip olduğu desi (dm3) kereste değerine göre ikinci el paletler sıfır paletlere göre çok daha düşük fiyatlara satılmaktadır. Buda sektörün ilerleme ve büyümesini engellemektedir.

Kapasitenin üstünde yapılan yatırımlarda Gebze de palet imalatı yapan birçok firma da palet fiyatları, maliyetleri karşılamayacak boyutlara ulaşmış gözüküyor. Ölçek yakalanamayan üretim en önemli sebebi, kapasite üstündeki palet imalat amaçlı yatırımlardır. Fakat bu yatırımlar tek çatı altında değil birçok irili ufaklı firma tarafından yapıldığı için, ölçek yakalanamadığı için, inmeyen maliyetlerle beraber rekabetçi fiyatlar firmaları bir kısır döngüye sokabilmektedir.



Copyright © 2016 NCN GRUP YAPI DEKORASYON
Tüm Hakları Saklıdır.